Forsiden Antenner Radiostationer Software Diplomer Contest DXCC QSL info QSL cards
Start HF Start Contest Start DX

Software til radioamatørbrug                   Opdateret d. 30.6.2018

--[15. juli 2014]
Du kan finde de danske kaldesignaler inde på Telestyrelsens hjemmeside.
For et hurtigt opslag kan du se et udtræk fra hjemmesiden her: QTH Listen - januar 2015.--[15. juni 2013]
Live Score server CQContest.net er blevet populær. Man kan uploade sine resultater medens testen er i gang og sammenligne sig med andre som gør det samme.
Resultaterne kan uploades manuelt på siden men mange logprogrammer kan også sættes til automatisk at uploade. Mit logprogram, UCXLog har nu også fået implementere interface i programmet så det kan kommunikere med CQContest serveren og automatisk opdatere mine scores - læs mere længere nede.


Link til program.--[29 marts 2013]--
Hvis du mangler opdatering af mange QSO'er i din log kan ADIFLookUp programmet være rigtig nyttigt. Med dette lille program kan du lave automatisk opslag til HamQTH og få tilføjet de fleste manglende informationerne til din log helt automatisk.

Programmet er meget enkelt at bruge og jeg har en arbejdsgang hvor jeg:
    1. Eksporterer ADIF-fil fra UCXLog programmet
    2. Kører filen gennem ADIFLookUp programmet
    3. Importerer den nye fil ind i HRD.

Inde fra HRD uploader jeg både LoTW og eQSL. ADIF-filen uploades også til ClubLog. Den arbejdsgang virker rigtig godt for mig.--[21 januar 2012]--
Jeg benytter den gratis version af Ham Radio Deluxe v.5.24  (gratis version setuphrd52438.exe kan hentes her) til at holde styr på mine QSO'er. Det giver et godt overblik og kan holde styr på QSL-kort samt forskellige diplomer. Jeg bruger dog ikke programmet direkte sammen med min radio.
"On the Air" bruger jeg UCXLog og overfører så efterfølgende alle QSO'er i en ADIF fil til HRD.Jeg bruger UCXLog som contestlogger og almindelig Logprogram.
Det er et godt program og der er mange contester indlagt i programmet.
Og det er superhurtig til contester!
Desuden har jeg haft kontakt med Ben og han er meget aktiv med opdateringer af programmet. Der er styring af mange forskellige radioer og jeg har fået ham til at lave kontrol som passer til min Ten-Tec Eagle 599 station. Og han har yderligere lige opdateret styring af Ten-Tec Omni VII. Hent og send frekvens og mode fra/til stationen og med min Elecraft K3 kan jeg også sende CW via CAT forbindelsen. Det er en fantastisk service som han giver og programmet virker ovenud godt. Det er ShareWare og kan prøves gratis i 50 dage. Derefter koster det 25€ inklusiv plads på serveren samt 2 års opdateringer. Du kan bruge den gratis Beta-version som også kan hentes på hjemmesiden - versioner tidligere end 7.0 koster ikke noget.

UcxLog kan gemme en Backup af loggen på f.eks. et ekstern SD-kort - det er nemt at sætte op i programmet.


Programmet starter op med dette informationsvindue hvor du kan se forskellige oplysninger om de kaldesignaler du indtaster.
Der er oplysninger om frekvens og mode og på de bånd der er udfyldt med grønt kan du se at du har DXCC i din Log i forvejen. Klik på knappen "Show QSOs" og du får vist tidligere QSOer med dette land.
Den aktuelle frekvens er markeret med et rødt bånd omkring. Har du udfyldt informationerne kan du også se om QSL er modtaget og om LoTW er registreret.Der er mange muligheder og du kan se nogle af menuerne herunder.

Du kan vælge at åbne forskellige LOG-vinduer i menuerne "QSO" og "Contest".
Herunder er jeg i gang med CQ WW DX CW Contesten og som standard vises disse to sammenhængende vinduer.Som du kan se har du hele tiden et godt overblik over dine kontakter på de forskellige bånd og du kan se hvor mange multiplier osv. du har kørt. Du kan få yderligere oplysninger ved at benytte knapperne i højre side.
Samtidig er der Quick-Info felterne i højre side som fortæller om tider for sidste båndskift og multiplier.Herunder kan du se hvilke informationer programmet viser under indtastning af kaldesignal.
Rød skrift fortæller at det er en dublet, sort skrift er stationer som er i loggen på et andet bånd og blå skrift er stationer som kan give multiplier.
Taster du videre vises straks oplysninger om kaldesignaler som kun indeholder de nye tegn.
Og til sidst vises tydelig opmærkning med DUBLET, hvis det er en dublet, samtidig med at du får vist alle oplysninger om dine tidligere QSO'er med dette kaldesignal i det nederste vindue.

UCXLog programmet kan automatisk uploade dit resultat direkte til cqcontest.net serveren.

Jeg har en bærbar Lenovo X301
med Windows 10 Pro (64 bit).

4GB RAM - 128GB SSD drev - God grafik

Batteriet er ikke helt frisk længere, men den kan fint klare jobbet med Log-programmerne så længe der er mulighed for tilkobling til 220V.

Jeg benytter CAT forbindelsen via en USB>Seriel kabel når jeg kører med Elecraft K3 og til min Ten-Tec Eagle kører jeg bare med USB kabel.
Cat forbindelsen virker upåklagelig, bare jeg husker at montere jordforbindelse til min radio ;o)

(11-09-2013) Min internetforbindelse, derfra hvor jeg kører, er en USB-dongle med et 0,- kroners abonnement ved Telenor. Det virker ikke særligt godt. QTH ligger et dårligt sted for mobiltelefon og data forbindelse.
Men der er ikke stemning for installation af internet på adressen, så jeg må klare mig med den meget ustabile forbindelse.

OZ1BII - OU2I - 5P2I - XP2I  -   Mail til mig - Alle informationer på disse sider gives uden nogen form for garanti af rigtigheden og er kun beregnet til almindelig information. Jeg skriver om mine oplevelser som radioamatør, om mine stationer (Ten-Tec Argonaut 509 5W, Ten-Tec Century 21, Ten-Tec Triton 540, Yaesu FT-450, Ten-Tec Eagle 599) og antenner (LW, W3DZZ dipol og 3 element Hygain 10-15-20 samt diverse trådantenner) og byggeprojekter. Best 73 de OZ1BII  -